Kalifornia + Nemzeti Parkok

Az ár :
1299 USD
1399 USD

Foglalás

Bővebben az utazásról


Légy részese a legendás utazásnak az USA-ban, amit annyiszor elképzeltél már magadban. Amint elindulsz, egyből érzed majd mennyire egyedülálló ez az élmény, amit eddig csak filmekben láttál. Lépj ki a Grand Canyon szikláinak legszélére és élvezd a természet formálta csodának a látványát, amit még az űrből is látni lehet. Hagyd, hogy ámulatba ejtsen a Bryce Canyon Nemzeti Park a semmihez nem fogható szikla képződményeivel. Tudjuk sokszor elképzelted már milyen lenne egy estéd Vegasban. Csatlakozz hozzánk és végre megvalósíthatod az elképzelésed! A Zion Nemzeti Parkban kelj át egy igazi vadvízi folyón, majd sétálgass San Francisco lenyűgöző városában. Los Angeles strandjain élvezd a napsugarak és az óceán adta energiákat. Az álmokat tedd valósággá és ezt közben oszd meg diák társaiddal, akik akár csak te útnak indulnak, hogy felfedezzék a Vadnyugatot!

Dátumok 2023


2024 augusztus 18. - augusztus 31.

2024 augusztus 25. - szeptember 7.

2024 szeptember 8. - szeptember 21.

2024 szeptember 22. - október 5.

A férőhelyek száma korlátozott. Jelentkezz minél előbb, hogy bebiztosítsd magadnak a helyed a felejthetetlen kaland felé tartó buszon!


1. nap - Las Vegas


Résztvevők megérkezése és köszöntése az American Trip szervezői által aLas Vegas- i hotelben, majd az este folyamán egy kis pihenés után a környék megismerése.

2. nap - Zion National Park & Bryce Canyon National Park


A Zion Nemzeti Parkban kezdjük utunkat, azon belül is a Zion Narrows-on keresztül. Ez az Egyesült Államok egyik leglátványosabb turista útvonala. A hely egyedülálló szépsége és különlegessége egy szűk kanyonban összpontosul, amit 455 méter magas monolitok, függőkertek, vízesések es homokos partok vesznek körbe. Ami a legizgalmasabbá teszi ezt az útvonalat, az az, hogy mindeközben végig a vízben fogunk sétálni.

A nap második felét a Bryce Canyon Nemzeti Parkban töltjük. Úgy tartják, hogy ez a természeti alkotás a Föld Anyához köthető és több ezer éves. A napsugarak ezerszínű fénye és a lenyűgöző kőalakulatok mesébe illő látványt nyújtanak majd mindenki számára.

3. nap - Antelope Canyon & Horseshoe Bend


Ezen a napon egy másik bolygóra fogunk ellátogatni. A fotózás és videózás szerelmeseinek ez maga lesz a földi paradicsom. Amikor valaki ellátogat az Antelope Canyon-hoz kétség kívül úgy érzi magát, mintha egy másik világba lépett volna. Anélkül hogy valaki látná nagyon nehéz elképzelni milyen csodálatos ez a hely. A világon a legdrágább fotót itt készítették 2014-ben Phantom címmel, a kép 6.5 millió dollárért kelt el. Mindenképpen hozzátok magatokkal a telefonokat és kamerákat hogy vadászhassatok életetek legszebb képére.

Miután látogatásunkat befejezzük az Antelope Canyon-ban, ellátogatunk a lélegzetelállító kilátóponthoz is, a Horseshoe Bend-hez. Szavakkal nehéz lenne megfogalmazni, hogy mennyire varázslatos ez a kilátás a "patkó" formára a Colorado folyóban. Ahogy elmerengsz a látványon néha nehéz elhinni, hogy mikre is képes a természet. A Horseshoe Bend az Államok leggyakrabban fotózott pontja!

4. nap - Grand Canyon National Park + Route 66


Az ötödik napunkon a híres és ikonikus Grand Canyon déli részéhez utazunk, ahonnan a világ leglátványosabbként számontartott kilátása tárul majd elénk. Talán erről elég ennyit mondanunk, nincsen szükség további magyarázatra. Addig amíg nem állunk a sziklák peremén és nézünk le a mélységbe lehetetlen elképzelni a kanyon méretét. Las Vegasba visszafelé menet megállunk egy autentikus kisvárosban, Seligman-ben. Itt mindenkinek lehetősége lesz a csodájára járni a régi amerikai autóknak, régi benzinkutaknak és stílusos amerikai éttermeknek. Szó szerint vissza fogunk menni az időben és érezhetjük majd a legendás Route 66 hangulatát.

Aznap este elérkezik a bulizás ideje is! Egyedülálló élményeinket stílusosan megünnepeljük Las Vegas utcáin egy igazi party buszban. Kedvenc zenéinkkel ráhangolódunk az estére és felkészülünk egy felejthetetlen éjszakára a világ leghíresebb party városában.

5. nap - Las Vegas


Egy tökéletes nap, amikor feltöltődhetsz az utazás hátralévő részére. A főszerep lehet a pihenésé és a nyugalomé, de ha valakinek máshoz lenne kedve, ez egy tökéletes alkalom lehet akár a vásárláshoz is. Las Vegasban óriás méreteket öltenek az egyes outlet centerek, ahol a legmenőbb márkákhoz a legkedvezményesebb áron lehet hozzájutni. Akik szeretik a jó fogásokat, azoknak mindenképpen érdemes lehet kihasználni ezt a lehetőséget!

6. nap - Death Valley


Ami a hőmérsékletet illeti, ez lesz az utazásunk legextrémebb napja, de enyhítő körülmény, hogy a buszon legalább lesz légkondi?. Irány Death Valley, ami nem csak egy festői szépségű hely, de az egyik legmelegebb is a világon. Leghíresebb része, ami egy 'must-see' a listánkon a Zabirskie Point, ahol bámulatba ejtő kő formációkat találunk, melyeket az erózió formált mai alakjukra. Ezek után a Mesquite Homokdűnék felé vesszük az irányt. Egészen biztos, hogy még a lélegzeted is eláll, mert olyan mintha valaki a Saharából hozott volna egy darabot. Csak képzelj el egy csoport diákot a semmi közepén! Sivatagi kalandjaink befejeztével a délutáni órákban elindulunk a következő állomásunk, a gyönyörű Yosemite National Park felé, ahonnan nem messze található az aznap esti szállásunk is.

7. nap - Sequoia Nemzeti Park


Ezt a napot a csodálatos látványt nyújtó, óriás mamutfenyők alkotta Nemzeti Parkban fogjuk tölteni, amely a nevét is ezekről a fenyőkről kapta. Olyan érzés lehet ez, mintha a Jurassic Park című filmben sétálnánk, nem hiába, hiszen tényleg ez a park adott helyet a sikerfilm forgatásához. Nem csak óriás mamutfenyőket láthatunk itt, hanem monolit kőtömböket, vízeséseket és élénk vadvilágot is (főként medvéket). De még mielőtt mindez elénk tárulna, ?felmászunk? 2000 méter magasra, ugyanis az utunk egy keskeny szerpentinen vezet majd. A kirándulás fénypontja Sherman tábornok fája lesz, amit az óriási átmérőjű törzse miatt a világ legnagyobb fájának tartanak. A méretes fenyő 2100 éves, 84 méter magas és 31,3 méteres átmérőjű.

8. nap - Yosemite National Park


Egy teljes nap aYosemite Nemzeti Parkban, ami lényegében több mint 3018 négyzetkilométernyi lélegzetelállító tája Sierra Nevada hegyvonulat nyugati részén, Kaliforniában. A park ámulatba ejt minden ide látogatót az ott található tavakkal, erdőkkel és hihetetlenül szép vízesésekkel. A világ legnagyobb gránittömbjének lelőhelye is ez egyben, amely az El Capitan nevet viselni. Ráadásként még Észak-Amerika legmagasabb vízesése is itt található, ami több méterrel magasabb, mint a híres Niagara vízesés New York államban. A nap végén San Francisco felé vesszük az irányt, ahol a szállásunkon pihenhetünk egy jó nagyot.

9. nap - San Francisco


Az elkövetkezendő két napban a 28 hegyre épült San Francisco városában folytatjuk kalandjainkat. Többek között láthatjuk majd a világ leghíresebb hídját, a Golden Gate hidat, de a város egy másik szimbólumát, a Coit Towert is. Amíg kikapcsolódunk egy kicsit a parton gyönyörködhetünk a Golden Gate adta látványban és innen azok akiket érdekel, felszállhatnak az Alcatraz szigetére tartó hajóra, hogy bejárják a híres Alcatraz-i börtönt. Az egyik legkeményebb börtönként tartották számon az Egyesült Államokban, ahonnan lehetetlen volt, hogy bárki is megszökjön.

Alcatraz túra ára: 40 USD (opcionális)

Belépő a Coit Towerbe: 8 USD (opcionális)

10. nap - San Francisco


Freestyle nap San Franciscoban. Mindenki eldöntheti, hogy hogyan szeretné tölteni ezt a napot, mi az, amit meg szeretne nézni. Amit senki nem hagyhat ki, az egy menet a Cable Car- on! Mi leginkább a következő helyeket ajánlanánk: Bay Bridge, Lombard Street, Pier 39, Ferry Building, egy séta a Golden Gate Park-ban (ami a leglátogatottabb városi park), Alamo Square, Painted Ladies vagy a Chinatown. Minden további hasznos információt megosztunk majd veletek, hogy a legtöbbet tudjátok kihozni ebből a napból San Franciscoban, például hogy milyen éttermekbe érdemes betérni vagy milyen különlegességeket érdemes kipróbálni.

11. nap - Santa Barbara


Magunk mögött hagyjuk San Franciscot és Santa Barbara felé vesszük az irányt, amely a legtöbb hollywoodi sztár számára is egy nagyon kedvelt környék. Este a parton sétálva, a vízen ringatózó jachtokat csodálva felemelő érzésben lehet részünk, viszont akiknek elég volt a tengerparti kikapcsolódásból kihasználhatják a főutca, a ?State Street? nyújtotta megannyi lehetőséget, legyen szó bárokról, éttermekről vagy üzletekről.

12. nap - Los Angeles


Vannak akik azt mondják, hogy Los Angelesben nincsen az égvilágon semmi, míg mások számára ez a város jelent mindent, a beteljesült álmokat és a happy endeket. Úgy tartják, hogy az ?Angyalok Városába? egy új és jobb élet reményében jönnek a legtöbben. Mindannyian ismerjük a sztárokat a TV-ből és a filmekből, akiknek ez az otthona, ahol a siker, a luxus és a jólét a meghatározó. Itt az ideje, hogy a saját szemeddel járj utána, hogy milyen is az élet a híres LA-ben. Megkeresheted a kedvenc színészed vagy színésznőd csillagát a Walk of Fame- en, aztán megnézheted magadnak, hogy hány lépcsőfokot kellene megmásznod ahhoz, hogy átvehess egy Oscart a Dolby Theater-ben. Miután elképzelted az Oscar-díjad átvételét végig sétálhatsz az Egyesült Államok legdrágább utcáján is Beverly Hillsben, a Rodeo Drive-on. Ám egy Los Angelesi látogatás nem lenne az igazi óceánparti időtöltés nélkül, így a városból a part felé vesszük majd az irányt. A nap második felét a híres Santa Monica Beach-en fogjuk tölteni, hogy szórakozzunk és kikapcsolódjunk kicsit távol a belváros zajától.

13. nap - Los Angeles


Az egész nap a tiéd lesz, hogy még jobban megismerd Los Angelest és maximálisan magadba szívd az igazi kaliforniai életérzést. Rengeteg alternatíva és különleges élmény közül lehet választani a filmipar fővárosában. Ezek közül néhány: Warner Bros. film studios, a világ legjobb vidámparkjai, Universal Studios, vagy kirándulás a híres HOLLYWOOD felirathoz. Úgy tartják, hogy ha a felirat alatt állsz, akkor egyszerűen elönt a pozitív energia és kész leszel meghódítani a világot. A nap zárásaként úszhatsz egyet az óceánban vagy sütkérezhetsz is a parton, a lényeg hogy használd ki mindazt a lehetőséget, amit Los Angeles kínál! Ez a világ egyik leggazdagabb és legbefolyásosabb városa!

14. nap - Lazy day + Utazás vissza Vegasba 


13 nap kalandozás után sajnos ideje befejeznünk az utazásunkat. Ez idő alatt lehetőségünk volt Bolygónk ámulatba ejtő vidékeinek és gyönyörű tájainak felfedezésére. Az utolsó nap programja reggeltől körülbelül délután 1-ig chill Kalifornia partjain, majd délután indulás vissza Vegasba. Bár a búcsú mindig szomorú, megerősíthetjük egymásban, hogy milyen szerencsések vagyunk, hogy egy ilyen csodás 2 hétben lehetett részünk együtt. Lesz nálunk elég zsebkendő mindenki számára, hogy egyszerűbb legyen kezelni a búcsúzást!

*A tervezett érkezési idő este 8 óra. Ha a géped ezen a napon késő este indul Vegasból, akkor a reptéren teszünk ki, aki pedig még maradna Vegasban, azt bevisszük a városközpontba.

4 fős szobákban


Ha június végéig jelentkezel:
1299 USD/fő

Ha június 31. után jelentkezel:
1399 USD/fő
Az ár tehát 4 fő esetén érvényes
egy szobában elszállásolva  
* minden szobában két franciaágy található

2 fős szobákban


Ha június végéig jelentkezel:
1599 USD/fő

Ha június 31. után jelentkezel:
1699 USD/fő
Az ár tehát 2 fő esetén érvényes
egy szobában elszállásolva  

Az ár tartalmazza:


• Hotelt 13 éjszakára (2 csillagos)
• Reggeli bizonyos hotelekben
• Utazás autóbusszal
• Belépő a nemzeti parkokba
• Városnézés Los Angelesben és San Franciscoban
• Party busz Las Vegasban
• Idegenvezető
• Egyéb programok
• Póló a logónkkal ellátva
• Biztosítás

Az ár nem tartalmazza:


• ellátás
• 2 USD / nap - "Driver tip" - borravaló a sofőrnek
• 70 USD / fő - Belépőjegy az Antelope Canyonba
• 50 USD / fő - Alcatraz túra

Hasznos tippek tőlünk nektek


Az American Trip útvonala úgy lett kialakítva, hogy az Egyesült Államok nemzeti parkjainak és városainak köszönhetően biztosítsa, hogy kihozzuk az utazásból a maximumot. Ez viszont azt jelenti, hogy lesz arra példa, hogy egyes napokon esetenként akár 600 km-t is fogunk utazni. Ilyenkor 4 óránként legalább egyszer megállunk majd. Úgy hisszük, hogy az utazásnak e módja lehetőséget ad majd, hogy valódi szemszögből lássátok az igazi Amerikát és átélhessétek a sokszor emlegetett amerikai "road trip" hangulatát.

Bár együtt, egy csoportként mozgunk az utazás alatt, ez nem jelenti azt, hogy nem lesz időd arra, hogy egyedül, saját belátásod szerint töltsd el az idődet úgy, ahogy te szeretnéd. Lényegében az egyedüli látványosság, amit szervezett turistacsoportként nézünk meg, az az Antelope Canyon, ahova csak kijelölt vezetővel lehet leereszkedni. Az esetek legnagyobb részében, például a Grand Canyonnál, Los Angelesben és San Franciscoban minden résztvevő mehet a maga útján és felfedezheti a helyszíneket, ahogy azt éppen kedve tartja. Az idegenvezetőnk minden esetben ad majd tippeket egyes területek felfedezéséhez, már csak amiatt is, hogy a meghatározott találkozási pontra mindenki időben visszaérjen. Ennek a rendszernek köszönhetően mindenki bejárhatja az adott helyszínt, magának oszthatja be az idejét anélkül, hogy rohannia kellene.

Az amerikai kultúra sokban különbözik az európaitól, például a reggeli étkezési szokások tekintetében is. A helyi reggeli általában kávéból, teából, gyümölcsléből, mogyoróvajas: lekváros szendvicsből vagy müzliből áll. Ebből adódóan próbálunk olyan szálláshelyeket keresni, amik nagy szupermarketek, például Walmart vagy Target környékén találhatók. Így mindenkinek lesz lehetősége arra, hogy beszerezze magának a szükséges élelmiszereket, legyen szó zöldségről, gyümölcsről, kenyérről vagy üdítőről.

Las Vegast kivéve a hotelek a városok külvárosi részén találhatók ( LA, SF ). Azonban mindig olyat választunk, ahonnan 45 percnél semmiképpen nem telik több időbe bejutni az adott város központjába.

A legtöbb hotelben van ingyen WIFI, de ezek minősége és stabilitása néha nem a legmegfelelőbb. A jelvétel erőssége leginkább az adott szoba és a legközelebbi WIFI rúter távolságától függ. Sokszor jobban jár az ember, ha a közterületeken található internetet veszi igénybe, ahol jobb a vétel. Van néhány olyan hotel, ahol fizetés ellenében lehet használni jobb minőségű internetet.

Mindenkinek szem előtt kell tartania, hogy a hőmérséklet és az általános időjárási viszonyok nagy mértékben változhatnak az utazás egyes helyszínei között. Gyakorlatilag ez azt jelenti, hogy Las Vegasban forróság lesz, ám utána San Franciscoban jól jön majd egy pulcsi. Ebből adódóan mindenkit arra bíztatunk, hogy pakoljon be melegebb ruhát is a bőröndjébe!

Tartozz közénk!

Vágj bele a kalandba, amit garantálunk, hogy életed végéig emlegetsz majd!

Csatlakozz hozzánk