Kalifornia + Nemzeti Parkok

Az ár :
999 USD
1099 USD

Foglalás

Bővebben az utazásról


Légy részese a legendás utazásnak az USA-ban, amit annyiszor elképzeltél már magadban. Amint elindulsz, egyből érzed majd, mennyire egyedülálló ez az élmény, amit eddig csak filmekben láttál. Lépj ki a Grand Canyon szikláinak legszélére Coloradóban és élvezd ennek a természet formálta csodának a látványát, amit még az űrből is látni lehet. Hagyd, hogy ámulatba ejtsen a Bryce Canyon Nemzeti Park a semmihez nem fogható szikla képződményeivel. Tudjuk sokszor elképzelted már milyen lenne egy estéd Vegasban. Csatlakozz hozzánk és végre megvalósíthatod az elképzelésed! A Zion Nemzeti Parkban kelj át egy igazi vadvízi folyón, majd sétálgass az egyedüli és egyetlen San Franciscóban. Los Angeles strandjain szívd magadba a napsugarak és az óceán energiáit, hogy maximális bedobással légy még részese az utazás hátralévő részének. Az álmokat tedd valósággá és útközben a kalandokat oszd meg diák társaiddal, akik akár csak te útnak indulnak, hogy felfedezzék a Vadnyugatot!

Dátumok 2020


2020 augusztus 13. - augusztus 25.

2020 augusztus 23. - szeptember 4.

2020 szeptember 10. - szeptember 22.

2020 szeptember 27. - október 9.

A férőhelyek száma korlátozott. Jelentkezz minél előbb, hogy bebiztosítsd magadnak a helyed a felejthetetlen kaland felé tartó buszon!


1. nap - Las Vegas


Résztvevők megérkezése és köszöntése az American Trip szervezői által a Las Vegas-i hotelben. Este a környék megismerése majd egy fergeteges buli, hogy jobban megismerjük egymást.

2. nap - Zion Nemzeti Park & Bryce Canyon


A túrát a Zion Nemzeti Parkban kezdjük, mégpedig a legfontosabb helyen, a Zion Narrows-nál, ami az Államok leglátványosabb ösvénye. Egyedi szépségét a keskeny kanyonok adják, melyek 455 méter magas monolitokkal, függő kertekkel, vízesésekkel, óriás sziklákkal és homokos tengerpartokkal vannak körülvéve. Ami pedig még érdekesebbé teszi a túránkat, hogy miközben végigsétálunk az ösvényen, végig a vízben közlekedünk majd.

A nap második részét a Bryce Canyon Nemzeti Parkban töltjük el. Úgy tartják, hogy ez a természeti alkotás a földanyához köthető és több ezer éves.A mesébe illő látványtól elakad a szavunk, a napsugarak ezerszínű fényétől és a hihetetlen kőalakulatoktól.

3. nap - Horseshoe Bend & Lake Powell, Antelope Canyon (opcionális)


Ezen a napon a program egy része választható. Az egyik opció a híres Antelope Canyon, ami sokak szerint az Egyesült Államok leggyönyörűbb helye. Az itt látható elképesztő formák mind a természet sok éves munkájával formálódtak a canyon falába. A belépő ára 50 USD. Az Antelope Canyon a Navaho indiánok területe, emiatt a belépő díjat nekik kell megfizetni. Az általuk nyújtott élmény kétség nélkül felejthetetlen. Ha úgy döntesz, hogy szeretnél inkább spórolni, akkor a Canyonban való kirándulás helyett lehetőséged lesz felfedezni Page városát. Itt igazán különleges túra útvonalak várják az ide látogatókat és a Powell tó is itt található. Az idegenvezetőink segítségedre lesznek abban, hogy a legjobbat hozd ki ebből a napból is.

A nap hátralévő részében közösen ellátogatunk a Horseshoe Bend-hez. Ez az a hely, ahol a Colorado River egy patkó formát alkotva kanyarodik, ezzel kreálva egy lenyűgöző kilátást. Ahogy elmerengsz a látványon, nehéz elhinni, hogy mikre is képes a természet. A Horseshoe Band az Államok leggyakrabban fotózott pontja.

*Az Antelope Canyon túra ára 50 USD. A részvétel opcionális.

4. nap - Grand Canyon Nemzeti Park


Ezen a napon a Grand Canyon déli részéhez utazunk, ami a világ leglátványosabb pontjaként van számon tartva. Úgy gondoljuk, erről elég ennyit elmondanunk. Megállunk még a Hoover Gátnál is, ez az egyik leglátványosabb híd a Földön, amely két állam, Arizona és Nevada határára épült.

5. nap - Las Vegas - Vásárlás és pihenés


Egy nap, amikor feltöltődhetsz az utazás hátralévő részére. A főszerep lehet a pihenésé és a nyugalomé, de ha valakinek máshoz lenne kedve, ez egy tökéletes nap lehet akár a vásárláshoz is. Las Vegasban óriás méreteket öltenek az egyes outlet centerek, ahol a legmenőbb márkákhoz a legkedvezményesebb áron lehet hozzájutni. Akik szeretik a jó fogásokat, azok számára ez lesz az a nagy pillanat az utazás ideje alatt !

6. nap - Death Valley


Extrém helyzettel kezdünk, bár enyhítő körülmény, hogy a buszon lesz légkondi. Indulás Death Valley-be, ami nem csak egy festői szépségű hely, de a legmelegebb is a világon. A következő 'must-see' a listán a Zabirskie Point, ahol bámulatba ejtő kő formációkat találunk, melyeket az erózió formált mai alakjukra, ez a leghíresebb része a Death Valley-nek. Ezek után a Mesquite Homokdűnék felé vesszük az irányt. Teljesen biztos, hogy itt eláll a lélegzeted, olyan mintha valaki a Saharából hozott volna egy darabot. Csak képzelj el egy csoport diákot a sivatagban!

7. nap - Yosemite Nemzeti Park


Egy teljes nap a Yosemite Nemzeti Parkban, több mint 3018 négyzetkilométernyi lélegzetelállító táj a Sierra Nevada-i hegyek nyugati részén, Kaliforniában. A park ámulatba ejt minden ide látogatót a benne lévő tavakkal, erdőkkel és hihetetlenül szép vízesésekkel. A legnagyobb gránittömb lelőhelye is ez egyben, amely az El Capitan nevet viselni. Továbbá itt található Észak-Amerika legmagasabb vízesése is, ami méterekkel magasabb, mint a híres Niagara vízesés New York államban. A nap végén megérkezünk a hotelünkbe, San Franciscóba.

8. nap - San Francisco


Az első napunk egy túra lesz San Franciscóban, a városban, ami 28 hegyre épült. A következő megállónk a világszerte ismert Golden Gate Bridge-nél lesz, majd ellátogatunk az Alcatraz- ba is, itt szétnézhetsz a legendás börtönben, amiről úgy tartják, hogy innen lehetetlen kiszabadulni.

Az Alcatraz túra ára 35 USD/fő.

9. nap - San Francisco


Freestyle San Franciscóban. Mindenki eldöntheti, hogy mi az, ami őt érdekli a városban. Amit mi ajánlunk: Bay Bridge,Lombard Street, Ferry Building, egy séta a Golden Gate Park-ban, ami a leglátogatottabb városi park; Alamo Squareand Painted Ladies vagy a Chinatown. Amit még ki kell próbálnod az egy menet a Cable Car-on.

10. nap - Santa Barbara


Magunk mögött hagyjuk San Franciscot és Santa Barbara felé vesszük az irányt, amely a legtöbb hollywoodi sztár számára is egy nagyon kedvelt környék. Este a parton sétálva, a vízen ringatózó jachtokat csodálva felemelő érzésben lehet részünk.

11. nap - Los Angeles


Keresd meg a kedvenc színészed vagy színésznőd csillagát a Walk of Fame-en, aztán nézd meg magadnak, hogy hány lépcsőfokot kell megtenned ahhoz, hogy átvehess egy Oscart. Mielőtt elmegyünk Santa Monica strandjára hogy kikapcsolódjunk egy kicsit, végigsétálhatsz az Egyesült Államok legdrágább utcáján, a Beverly Hillsben található Rodeo Drive-on is.

12. nap - Los Angeles


Még egy nap, amit az Angyalok városában tölthetsz. Ezen a napon te döntheted el, hogy mit szeretnél csinálni, és ígérjük, lesz bőven miből választanod! Megcsodálhatod a Griffith Csillagvizsgálótól eléd táruló panorámát, Venice Beach-en élvezheted a pillanatot, ellátogathatsz a Hollywood felirathoz és mindenkinek, aki imád moziba járni ajánljuk, hogy látogasson el a legnagyobb film stúdiók egyikébe : Warner Bros, Paramount Pictures vagy Universal Studios.

13. nap - Lazy day + Utazás vissza Vegasba 


12 nap kalandozás, ámulatba ejtő vidékek, gyönyörű tájak és csodás helyek felfedezése után itt az ideje egy kis pihenésnek. Reggeltől körülbelül délután 2 óráig chill Kalifornia partjain, majd indulás vissza Vegasba. Búcsú és köszönetnyilvánítás mindenkinek, hogy egy ilyen csodás 2 hétben lehetett részünk együtt. A gyakorlat azt mutatja, hogy ha van nálunk egy kevés zsepi, az mindenképp segíthet a helyzetet kényelmesebbé tenni.

*Ha a géped Vegasból megy haza, akkor a reptéren teszünk ki, aki pedig még maradna Vegasban, azt a városközpontban tesszük ki. A tervezett érkezési idő este 8 óra.

3-4 fős szobákban


Ha június végéig jelentkezel:
999 USD/fő

Ha június 31. után jelentkezel:
1099 USD/fő
Az ár tehát 4 fő esetén érvényes
egy szobában elszállásolva  
* minden szobában két franciaágy található

2 fős szobákban


Ha június végéig jelentkezel:
1149 USD/fő

Ha június 31. után jelentkezel:
1249 USD/fő
Az ár tehát 2 fő esetén érvényes
egy szobában elszállásolva  

Az ár tartalmazza:


• Hotelt 12 éjszakára (2 csillagos)
• 6x reggeli
• Utazás autóbusszal
• Városnézés Los Angelesben és San Franciscoban
• Idegenvezető
• Egyéb programok
• Video az egész utazásról
• Póló a logónkkal ellátva
• Biztosítás

Az ár nem tartalmazza:


• ellátás
• Belépőjegy az Antelope Canyonba: 50 USD\ fő
• 1 USD / nap - "Driver tip" - borravaló a sofőrnek
• 38 USD / fő - Alcatraz túra

Hasznos tippek tőlünk nektek


Az American Trip útvonala úgy lett kialakítva, hogy az Egyesült Államok nemzeti parkjainak és városainak köszönhetően biztosítsa, hogy kihozzuk az utazásból a maximumot. Ez viszont azt jelenti, hogy lesz arra példa, hogy egyes napokon esetenként akár 600 km-t is fogunk utazni. Ilyenkor 4 óránként legalább egyszer megállunk majd. Úgy hisszük, hogy az utazásnak e módja lehetőséget ad majd, hogy valódi szemszögből lássátok az igazi Amerikát és átélhessétek a sokszor emlegetett amerikai "road trip" hangulatát.

Bár együtt, egy csoportként mozgunk az utazás alatt, ez nem jelenti azt, hogy nem lesz időd arra, hogy egyedül, saját belátásod szerint töltsd el az idődet úgy, ahogy te szeretnéd. Lényegében az egyedüli látványosság, amit szervezett turistacsoportként nézünk meg, az az Antelope Canyon, ahova csak kijelölt vezetővel lehet leereszkedni. Az esetek legnagyobb részében, például a Grand Canyonnál, Los Angelesben és San Franciscoban minden résztvevő mehet a maga útján és felfedezheti a helyszíneket, ahogy azt éppen kedve tartja. Az idegenvezetőnk minden esetben ad majd tippeket egyes területek felfedezéséhez, már csak amiatt is, hogy a meghatározott találkozási pontra mindenki időben visszaérjen. Ennek a rendszernek köszönhetően mindenki bejárhatja az adott helyszínt, magának oszthatja be az idejét anélkül, hogy rohannia kellene.

Az amerikai kultúra sokban különbözik az európaitól, például a reggeli étkezési szokások tekintetében is. A helyi reggeli általában kávéból, teából, gyümölcsléből, mogyoróvajas: lekváros szendvicsből vagy müzliből áll. Ebből adódóan próbálunk olyan szálláshelyeket keresni, amik nagy szupermarketek, például Walmart vagy Target környékén találhatók. Így mindenkinek lesz lehetősége arra, hogy beszerezze magának a szükséges élelmiszereket, legyen szó zöldségről, gyümölcsről, kenyérről vagy üdítőről.

Las Vegast kivéve a hotelek a városok külvárosi részén találhatók ( LA, SF ). Azonban mindig olyat választunk, ahonnan 45 percnél semmiképpen nem telik több időbe bejutni az adott város központjába.

A legtöbb hotelben van ingyen WIFI, de ezek minősége és stabilitása néha nem a legmegfelelőbb. A jelvétel erőssége leginkább az adott szoba és a legközelebbi WIFI rúter távolságától függ. Sokszor jobban jár az ember, ha a közterületeken található internetet veszi igénybe, ahol jobb a vétel. Van néhány olyan hotel, ahol fizetés ellenében lehet használni jobb minőségű internetet.

Mindenkinek szem előtt kell tartania, hogy a hőmérséklet és az általános időjárási viszonyok nagy mértékben változhatnak az utazás egyes helyszínei között. Gyakorlatilag ez azt jelenti, hogy Las Vegasban forróság lesz, ám utána San Franciscoban jól jön majd egy pulcsi. Ebből adódóan mindenkit arra bíztatunk, hogy pakoljon be melegebb ruhát is a bőröndjébe!

Tartozz közénk!

Vágj bele a kalandba, amit garantálunk, hogy életed végéig emlegetsz majd!

Csatlakozz hozzánk